Ga naar de inhoud
Home » Logeren

Logeren

Het zandkasteel-zorg organiseert gemiddeld twee keer per maand een logeerweekend in ‘s-Graveland.

Onze locatie is gevestigd in ‘s-Graveland, waarin wij logeren in onze logeervleugel op de bovenste verdieping.

Onze logeervleugel is opgedeeld in twee groepen. Iedere groep heeft een eigen woonkamer met keuken, badkamer met douche en bad, een personeelsslaapkamer en vier keer een tweepersoonskamer voor de kinderen/jongeren. Tussen de twee groepen hebben we een activiteitenhal waarin we met elkaar kunnen spelen of activiteiten kunnen aanbieden. Denk aan een tafeltennistoernooi, knutselmiddag, disco, filmavond, spelletjes spelen en natuurlijk relaxen! Naast het activiteitenaanbod in het pand, zullen we ook op uitjes gaan in de omgeving!

Voor de jongeren is het belangrijk om te werken aan hun zelfstandigheid. We zullen met elkaar koken, wassen, boodschappen doen en oefenen met het bed opmaken. Dit stimuleren we door het toewerken naar verschillende certificaten wat past bij de ontwikkeling van het kind/de jongeren. Dit kan verschillen van een ‘certificaat vuile vaat’ tot ‘certificaat wasje draaien’.

Kortom, genoeg om op een ontspannen manier actief bezig te zijn!

We halen de kinderen vrijdagmiddag op uit de klas en vertrekken naar ‘s-Graveland. Zondagmiddag kunnen de ouder(s)/verzorger(s) de kinderen om 16:00 uur ophalen.

Wij gaan zorgvuldig om met de indeling van de logeergroepen omdat de begeleidingsbehoefte en de leeftijd van kinderen soms uit elkaar kan liggen. We houden de groepen klein, maar we verwachten dat kinderen kunnen functioneren in deze kleine groepen.

Hieronder staan de criteria van de groepen weergegeven. Op deze manier kunnen wij de juiste begeleiding op maat voor ieder kind garanderen. Het zandkasteel-zorg heeft de eindverantwoordelijkheid in de keuze van de indeling, dit natuurlijk in overleg met de ouders.

  • 2 begeleiders op 8
  • Kinderen moeten kunnen meedraaien in een groep;
  • Wij stimuleren sociale vaardigheden;
  • Wij bieden structuur;
  • Zoveel mogelijk bekende begeleiders;
  • Wij stimuleren de zelfredzaamheid;
  • Wij bieden een wisselend activiteitenaanbod;

Ook gaan wij naast de vaste weekenden in Rabbit Hill logeren op speciale locaties zoals Duinrell, Safaripark Beekse Bergen, De Efteling en Disneyland Parijs! Zie de kalender van het zandkasteel-zorg voor meer informatie over data.