Ga naar de inhoud

Baby nieuws

Anne en Dennis verwachten hun eerste kindje.  Anne is uitgerekend in mei.Anneke gaat vanaf Januari met verlof, geniet ervan!


 

Fysio bij het Zandkasteel

Paul Klaver kinderfysiotherapie is gestart op het Zandkasteel.

Dankzij deze mooie samenwerking is het nu mogelijk om kinderen te behandelen wanneer ze bij het Zandkasteel zijn.

Wat doet een kinderfysiotherapeut

Een kinderfysiotherapeut is specialist op het gebied van motorisch bewegen van kinderen.

Kinderen kunnen ons terecht wanneer ze extra ondersteuning nodig hebben bij hun fijne of grove motoriek.

Hierbij kunt u denken aan grof motorische taken zoals lopen, rennen, springen en klimmen. Ook fijn motorische taken zoals, kleuren, schrijven en pengreep. Daarnaast ondersteunen we bij bijvoorbeeld pijnklachten, orthopedische klachten, houdingsproblemen en sensorische integratie. Alles wat te maken heeft met het bewegende kind.

Hoe werken weOp basis van onderzoek en intakegesprek krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau van uw kind. Aan de hand van dit onderzoek zal de kinderfysiotherapeut bepalen of en hoe uw kind verder behandeld zal worden.

Spelenderwijs wordt een kind onderzocht en behandeld. U speelt hierbij een belangrijke rol en wordt nauw betrokken bij de behandeling. De kinderfysiotherapeut geeft ook voorlichting en advies. Waar nodig wordt er overlegd met andere disciplines en leerkrachten, uiteraard altijd in samenspraak met u.

VergoedingElk kind heeft vanuit zijn basisverzekering recht op 18 behandelingen fysiotherapie per indicatie. Kinderen hebben geen eigen risico. Meer behandelingen kunnen vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Met alle zorgverzekeraars hebben wij een contract afgesloten.

Voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut heeft u geen verwijzing van uw kinder- of huisarts nodig, maar wij brengen hen wel op de hoogte als u toestemming geeft.

Wie is de kinderfysiotherapeutHoi, mijn naam is Suzanne Walrave, 36 jaar en inmiddels 12 jaar werkzaam als fysiotherapeut en 6 jaar als kinderfysiotherapeut. Sinds dit jaar werk ik bij Paul Klaver na 8 jaar mijn eigen praktijk te hebben gehad. Ik miste het werken met collega’s en daarom ben ik heel blij met deze stap. Toen ik de mogelijkheid kreeg om de kinderfysiotherapie op het Zandkasteel te kunnen starten, greep ik dat met 2 handen aan.

Werken met kinderen houdt je jong en speels. Daagt je uit om creatief en aanwezig te zijn en zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Elk kind is anders en daarom blijf je elke dag leren en jezelf ontwikkelen. Als kinderfysiotherapeut werk je in veel verschillende settingen, daarom zal dit werk nooit vervelen.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden die kinderfysiotherapie op het Zandkasteel biedt, of wilt u uw kind aanmelden. Kunt u contact opnemen met:

Suzanne Walrave

06 52677732 / 035 693 9582

suzanne@paulklaver.nl


Yogalessen bij het zandkasteel!

Beste ouders,

Met veel plezier en enthousiasme wil ik jullie laten weten dat ik vanaf januari 2022 in samenwerking met Zandkasteel-Zorg yogalessen in Villa Labora zal aanbieden voor kinderen, jongeren en jong volwassenen.

Eerst zal ik wat meer vertellen over mijzelf, de speciale vorm van yoga die ik aanbied en tot slot de mogelijkheden voor jouw zoon of dochter om yogalessen te volgen.

Mijn naam is Hermie Roukens, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Onze jongste dochter Julie heeft op de Mozarthof ZMLK school gezeten en is inmiddels 22. Ik doe zelf al meer dan 20 jaar yoga. Ook voor Julie leek yoga mij heel fijn. Vier jaar geleden kwam Yoga for the Special Child op ons pad en vanaf de eerste les was Julie verkocht en kijkt ze iedere week weer uit naar haar volgende les.

De voordelen die ik bij Julie zag en haar enthousiasme heeft me doen besluiten om in 2018 de opleiding te gaan volgen om les te kunnen geven volgens de methode van Sonia Sumar, Yoga for the Special Child®(http://www.yogaforthespecialchild.com/). Sonia Sumar heeft deze methode 45 jaar geleden ontwikkeld als moeder van een dochter met het Down Syndroom. Ze reist de hele wereld rond om anderen bekend te maken met de methode en op te leiden, zodat steeds meer kinderen met een beperking kunnen profiteren van deze yoga methode.

Sinds januari 2019 ben ik geregistreerd licentiehouder van Yoga for the Special Child® en doe ik regelmatig aanvullende cursussen volgens deze methode om mijn kennis verder uit te breiden.

Wat maakt de methode Yoga for the Special Child® zo speciaal?

Er wordt gewerkt vanuit een positieve houding. De lessen worden gegeven volgens een vaste opbouw en structuur. Tijdens de yogasessies zijn er geen verwachtingen en gaan we uit van de mogelijkheden van het kind of de jongere en hoe hij/zij zich op dat moment voelt. Het kind of de jongere als persoon staat centraal. Plezier en de relatie van mens tot mens vormen de basis om te kunnen bloeien en groeien.

Voordelen die je kan ervaren:

 • Ondersteuning van de fysieke en mentale ontwikkeling en de algemene gezondheid van het kind;
 • Verbetering van de slaap;
 • Verbetering van de ademhaling en spijsvertering;
 • Regulering van spierspanning, kracht, flexibiliteit;
 • Verbetering van evenwicht en coördinatie;
 • Verbetering van zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde;
 • Een ontspannen lichaam en kalme geest.De lessen worden zowel in kleine groepjes (maximaal 5 deelnemers) als individueel aangeboden. Welk type les het beste bij jouw zoon of dochter past, zullen we samen overleggen.

De yogalessen zullen op woensdagmiddag gegeven gaan worden bij het Zandkasteel!

Op 12 januari bied ik een gratis proefles aan en vanaf 19 januari zullen de reguliere lessen starten.

De kosten voor de lessen zijn:

 • Groepsles: 45 minuten voor € 38,- per maand
 • Individuele les: 30 minuten voor € 30,- per les 45 minuten voor € 45,- per lesDe individuele lessen kunnen vergoed worden uit het PGB als hiervoor een beschikking is toegekend. Ik verheug me erop je zoon of dochter op de mat te mogen ontmoeten!

  Aanmelden kan door een mailtje met vermelding van naam kind, leeftijd, voorkeur type les en de zorg die jouw zoon/dochter bij Zandkasteel-Zorg krijgt, te sturen naar: hermie.roukens@ziggo.nl

  Ik zal daarna zo spoedig mogelijk contact met jullie opnemen voor een telefonische intake. Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij uiteraard altijd mailen of bellen.Hartelijke groet,Hermie Roukens

  Zorg in Ontspanning,Yoga voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking

  E-mail: hermie.roukens@ziggo.nl Telefoon: 06 46 39 39 45

 


Naschoolse aanbod

Naast ons nieuwe aanbod van yoga, is er ook nog de mogelijkheid voor kickboksen op woensdagmiddag. Deze lessen worden gegeven door sportschool Burning heart.Voor meer informatie over de kickbokslessen kunt u contact opnemen met de sportschool. https://www.burning-heart.nlOp donderdag is er judo! Gegeven door Christiaan van der Hoek van Judoschool van der Hoek. Voor een proefles of meer informatie kunt u contact opnemen met Christiaan. https://judoschoolvanderhoek.nlKomt u kind niet op een van deze dagen naar de naschoolse opvang. Dan kunt u uw kind wel opgeven! U dient dan alleen zelf voor het vervoer te zorgen van school naar het Zandkasteel. Tijdens het sporten van uw kind kunt u een kopje koffie drinken in onze personeelskamer of een frisse neus halen in het bos.

 


Noodopvang

In verband met veel zieken op de Mozarthof en Klimopschool zijn er kinderen af en toe een dag vrij van school. Indien u op deze dagen gebruik wil maken van noodopvang bij het Zandkasteel, dan horen wij dit graag. Voor kinderen met een indicatie vanuit de gemeente kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.


Sinterklaas

Wat een enorm succes is de sinterklaasactie!!! Bijna 400 pakketten hebben we verkocht!!!Alle pakketten zijn ingepakt door de harde werkers van het werkkasteel. Deze week kunt u de pakketten ophalen tussen 9.00 en 17.30uur.Vraag even een medewerker om u te helpen. Dan kunnen we de pakketten afstrepen op de lijst.Fijne pakjesavond!!