Ga naar de inhoud

 

Aankomend weekend gaan wij verhuizen met de laatste groepen naar ’s-Graveland!
De werknemers van het werkkasteel (de dagbesteding) en de kinderen van het droomkasteel (de zorg-ontwikkelingsgroep) hebben al even mogen wennen aan het nieuwe pand en weten al aardig de weg.
Dit weekend gaan we alle spullen uit Hilversum en Kortenhoef verhuizen. Maandag gaan we dan eindelijk met zijn allen écht starten in Villa Labora, ons nieuwe zandkasteel!

Aanstaande maandag dus niet meer naar de Mozartlaan en de Kerklaan, maar naar het Noordereinde 54c in ’s-Graveland!! U kunt parkeren op het grote parkeerterrein van Natuurmonumenten.

 

Afrondende fase

Er is heel hard gewerkt de afgelopen maanden door de lieve betrokken mensen uit de werkgroep, de aannemers, maar vooral ook door opa Toon, het personeel en een aantal hele lieve ouders en familieleden. Van kantoorgebouw is de villa getransformeerd naar een warm en fijn opvanggebouw; een dagcentrum voor ons allemaal!

Een aantal dingen zijn nog in de afrondende fase. Het logeergedeelte is bijna klaar en het buitenterrein moet nog volledig worden aangepakt. Stapje voor stapje komt het einde van de verbouwing in zicht…. Er kan al lekker worden gespeeld in de grote hal. En de ballenbak met super gave ballenmachine is nu al favoriet bij de kinderen en jongeren van het droom- en werkkasteel. We zijn al super trots op alles wat er al is gerealiseerd!

 

 

Herfstvakantie

Maandag a.s. zijn we eindelijk helemaal over en starten we met de vakantieopvang in ’s-Graveland!
Vanaf 8.00uur staan de begeleiders bij de voordeur om alle kinderen en ouders welkom te heten en de weg te wijzen naar de nieuwe groepen. De kinderen uit het SO hebben samen met het droomkasteel beneden in de rechtervleugel hun eigen groepen. De kinderen uit het VSO hebben boven in de linkervleugel hun eigen groepen.
     

Naschoolse opvang

Maandag 25 Oktober starten wij met de naschoolse opvang in ’s-Graveland! Wij gaan voor het vervoer van alle kinderen gebruik maken van onze huidige 2 bussen en 7-zits auto. Daarnaast gaan wij gebruik maken van 2 bso-bussen! Alle begeleiders die op de bso-bussen gaan rijden krijgen een speciale rijtraining. We zullen de bso-bussen inzetten voor de jongste SO-leerlingen. We gaan heerlijk door het bos over het fietspad van de Mozarthof naar het zandkasteel.

De kinderen uit het VSO die nu met de fiets naar school komen, zullen voortaan meefietsen met de bso-bussen naar ‘s-Graveland.

Openingsfeest!

Zaterdag 30 Oktober van 10.00 -12.00 uur is het grote openingsfeest speciaal voor alle kinderen van het zandkasteel!! Samen met hun ouder(s), broertjes en/of zusjes en andere geïnteresseerden!

Met een officiële opening door de kinderburgemeester, een swingend optreden van Dirk Scheele en een party-disco met DJ Ome Martin!

Sponsoren gezocht

De verbouwing is geheel uit eigen middelen betaald. Met behulp van de leden uit de werkgroep ‘het Droomkasteel’ hebben veel bedrijven een zachte prijs gemaakt voor het werk wat zij hebben gedaan. We zijn daar allemaal heel erg dankbaar voor!!

Veel ouders vragen ons of zij ook een financiële bijdrage kunnen doen. Om alles transparant en inzichtelijk te houden, hebben wij hiervoor een stichting opgericht; Stichting vrienden van het zandkasteel!
Met de stichting gaan we geld ophalen voor de inrichting van het buitenterrein en de snoezelruimte. De stichting zal, als dit gerealiseerd is, blijven bestaan om extra materialen en faciliteiten te kunnen blijven bieden aan de kinderen.
Wilt u ook een financiële bijdrage leveren aan de inrichting van het buitenterrein en de snoezelruimte?

Dit kan op het volgende rekeningnummer: NL21RABO0370194357 t.n.v. Stichting vrienden van het zandkasteel.

Iedere euro is meer dan welkom!! Zegt het voort….