Ga naar de inhoud
Er was eens een droom… Een plek waar alle vormen van opvang van het Zandkasteel kunnen worden gehuisvest onder één dak, een plek waar we allemaal samen zijn. En dat is ons gelukt! Graag willen we officieel aankondigen:

 Het Zandkasteel gaat verhuizen naar een nieuwe locatie!

 Wat zijn we super blij! Sinds afgelopen maart is het Zandkasteel de trotse eigenaar van Villa Labora, een prachtig gebouw bij natuurmonumenten in ‘s-Graveland. Een geweldig gebouw waar we de kinderen een veilig en warm thuis kunnen bieden. Waar grote groepsruimtes zijn, een grote speelhal voor de oudere kinderen, een speelzaal voor de jongste. Waar we een prachtige snoezelruimte gaan maken, een chillruimte voor de pubers, een prachtig buitenterrein gaan inrichten en een grote keuken om lekker te kokkerellen.  Niet alleen biedt het de kinderen een beschermde plek om binnen en buiten te spelen, maar ook om de natuur in te gaan. Ook voor ouders is het een fijne centraal gelegen locatie met genoeg parkeergelegenheid. 
Onze plannen
Het streven is om in september over te gaan naar de nieuwe locatie. Via deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte brengen van de plannen voor de verschillende vormen van opvang in het nieuwe Zandkasteel: 

Naschoolse opvang – De naschoolse opvang van Kortenhoef en Hilversum gaat volledig over naar ‘s-Graveland. Beneden in het gebouw komen de groepen voor de kinderen uit het SO en boven in de zijvleugel komen de groepen voor de jongeren uit het VSO. Met vaste groepsruimtes volledig ingericht naar de behoeftes van de verschillende leeftijden. Ook tijdens de schoolvakanties en studiedagen zullen de kinderen worden ingedeeld in hun vaste groepsruimte. Het vervoer vanaf de Mozarthof en de Klimop-school wordt gedaan door onze eigen medewerkers, met onze eigen vervoersmiddelen.
Weekendopvang – We gaan de weekendopvang meer toespitsen op de leeftijden van het so en vso, zodat het voor alle leeftijden uitdagend genoeg is om een gezellige dag in het weekend naar het zandkasteel te komen. Jongerenavond – Het nieuwe pand biedt meer ruimte voor de jongerenavonden. Denk aan meer spelletjes, gezellige kookavonden en grote disco’s!
Logeerweekend – Logeren gaan wij straks doen in ‘s-Graveland! We gaan dus afscheid nemen van Landal.. De extra logeerweekenden zoals Duinrell, Efteling etc. blijven wel gewoon doorgaan! In het nieuwe pand wordt er een gedeelte speciaal ingericht voor twee logeergroepen, dit gedeelte is los van de opvang. Allebei met een eigen woonkamer, slaapkamers, badkamers etc om het logeren kleinschalig, huiselijk en persoonlijk te houden. Voor 2021 blijft de planning, voor het logeren, ongewijzigd. In het najaar zullen wij de overstap gaan maken van Rabbit Hill naar ‘s-Graveland.
Werkkasteel – Het Werkkasteel, onze dagbesteding, gaan we in ‘s-Graveland uitbreiden met een tweede groep! Er zullen extra grote groepsruimtes voor de dagbesteding komen. De nieuwe locatie wordt een uitdagende werkplek met leuke nieuwe werkzaamheden die de nieuwe locatie en het pand met zich meebrengen!
Zorg-ontwikkelingsgroep – Het droomkasteel, onze nieuwe zorg-ontwikkelingsgroep is een groep voor kinderen die niet mee kunnen komen binnen de setting van een zml-school, maar wel stapjes maken in hun ontwikkeling. Een plek waar de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, mede door de uitdagende omgeving en de mooie faciliteiten die wij in het nieuwe pand krijgen.
Extra faciliteiten – Daarnaast komen er extra faciliteiten in het pand! Een snoezelruimte, een speellokaal, een centrale speelhal/ontvangsthal beneden, een grote hal boven en een grote keuken. En natuurlijk komt er een prachtige buitenruimte met speeltoestellen, schommels en een voetbalkooi!


Een bezoekje aan het nieuwe pand
Om de kinderen rustig voor te bereiden op de verhuizing gaan wij deze week nog in de meivakantie starten om met groepjes vanuit Kortenhoef naar het nieuwe pand te gaan. Op een later tijdstip zullen wij ook met de jongste kinderen uit Hilversum een kijkje gaan nemen. En een open inloop voor ouders organiseren. Ook zullen wij op andere manieren een kijkje achter de schermen geven in de verbouwing van het nieuwe pand voor ouders en andere geïnteresseerden….dus hou de mailbox en de social media in de gaten!

Kortom, een drukke, maar super leuke tijd komt eraan voor ons allemaal. Wij kunnen niet wachten om zometeen in ons nieuwe, frisse, mooie pand te zijn samen met alle kinderen!  

We houden jullie op de hoogte.